Chocolade Academie

De Chocolaterie is een productie- en kenniscentrum opgericht door chocolaterie Smet. Smet is reeds 50 jaar toonaangevend decoratieleverancier en problem-solver voor de industrie. De oprichting van een verkoopkantoor in Canada, Duitsland, Nederland en Indonesië, met daarnaast een productievestiging in België en Polen, en plannen voor bijkomende uitbreidingen, hebben Smet gepositioneerd op de internationale markt. Deze internationalisering heeft geleid tot de groeiende behoefte om geïnteresseerde klanten op een gepaste locatie te verwelkomen.

De Chocolaterie is een moderne chocolade-academie, waar klanten en consumenten alles te weten komen over chocolade. De Chocolaterie in Malle beschikt over een grote Chocolade Showroom en winkel waar het productassortiment aan de klant wordt voorgesteld. Een lange glazen wand scheidt de showroom van het productie gedeelte. Deze open kijk op het productie gedeelte geeft de klant een blik achter de schermen. Geïnteresseerden kunnen er een rondleiding krijgen en zelf ervaren welke zorg Smet aan haar producten besteedt. Smet heeft bewust gekozen om een deel van de lokale productie in Malle te houden, naast de productielijnen in Kalmthout.

Naast een informatieve rol, vervult de chocolaterie ook een educatieve rol naar de klant toe. Hiervoor is de chocolade-academie opgericht. Door middel van chocolade workshops op verschillende niveaus en onder professionele begeleiding wil De Chocolaterie iedereen introduceren in de wereld van chocolade. Ook verschillende toepassingsmogelijkheden van het productgamma kunnen hier aan de consument getoond worden. Iedereen is welkom op De Chocolaterie, zowel chocolade-experten als gewone chocolade liefhebbers alsook de nieuwsgierige burger.

Na inspanning, volgt ontspanning, de Chocolade Bar speelt hier gretig op in. Liefhebbers kunnen in deze trendy lounge (na)genieten van verschillende hot chocolates en tal van andere dranken. Voor de fijnproevers verzorgd De Chocolaterie ook “wijn & chocolade” smaaksessies. Hier biedt De Chocolaterie naast heerlijke kwaliteitswijnen, verschillende smaken chocolade aan, afkomstig van over heel de wereld. Samen met de klant wordt opzoek gegaan naar de beste chocolade-wijn combinaties.

De Chocolaterie heeft dus tot doel om iedereen te informeren maar ook te inspireren door de wondere wereld van chocolade. Kortom, De Chocolaterie, is een puur chocoladeavontuur.