Chocolaterie Smet steunt onderwijsproject in Ghana

Chocolaterie Smet steunt onderwijsproject in Ghana

Previous

 

Hoewel Smet in een geglobaliseerde markteconomie opereert, drijven we handel binnen duidelijke ecologische en sociale grenzen. Als Belgisch chocoladebedrijf dragen wij eerlijke handel en duurzaamheid hoog in het vaandel.  Wanneer ons de kans werd aangeboden om een onderwijsproject in Afrika te ondersteunen, waren wij resoluut positief!

Reeds enkele jaren bestaat er een uitwisselingsproject tussen Belgische studenten onderwijzers en enkele scholen in Ghana, meer bepaald in de stad Kpando, in de Volta regio. In samenwerking met Het Stedelijk Onderwijs van de stad Antwerpen heeft IMPAKT (Inspirational and Mutual exchange Program between Antwerp and Kpando) na 3 zomers en 4 keer in Kpando te zijn geweest met trots kunnen terugkijken op wat zij hebben gerealiseerd.

 

Dit was geen ontwikkelingsproject, maar wel een onderwijsproject waarin uitwisseling tussen leerkrachten centraal staat. Dankzij een fantastisch team dat zich flexibel en met respect voor de Ghanese cultuur heeft opgesteld, is dit bewonderenswaardige project tot een geslaagd eind gekomen.

Tijdens dit driejarige samenwerkingsverband, werden verschillende educatieve projecten uitgewerkt;

Constructieve lessen (fysica en chemie) in het middelbaar onderwijs, Een multifunctioneel en multicultureel bordspel werd ontwikkeld voor de lagere school, alsook werd er een nieuwe kleuterschool gebouwd.

 

Om de allerkleinste “cacaoboertjes” een handje te helpen heeft Smet de bouw van de kleuterschool financieel mee ondersteunt en didactisch materiaal aangeleverd. De kleuterschool is ondertussen mooi afgewerkt en beschikt vanaf heden ook over een eigen computerruimte wat een enorme meerwaarde voor de school, maar ook voor de kinderen in Ghana betekent.

Long Live IMPAKT!

 

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>